İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Hüseyin Külekçi

Yalın Üretim Uzm,Operasyonel Mükemmellik Uygulayc.  Hüseyin Külekçi

Hüseyin KÜLEKÇİ, İstanbul İnönü Teknik Lisesi Makine bölüm mezunu olarak 1988 yılında, Makine Teknisyeni olarak, sanayi üretim alanında hizmetlerine başladı. “Ekonomik kazanç tasarımda başlar” sloganı ile DEÜ İMYO Makine-Resim-Konstrüksiyon bölümünü 1992 yılında, Makine Teknikeri ünvanı alarak, tamamladı. Makine-Kalıp ve Endüstriyel tasarımcı olarak iş hayatına başladı.

Türkiye sanayi üretiminde ilkleri yapma ilkesiyle Lego kalıpları projesinde tasarımcı olarak çalıştı (1989), NC Otomat Tezgahı tasarım ve imalatı projesini tamamladı (KMS-1993).

Otomotiv sektöründe, MANAŞ/İstanbul Kalıp Konstrüktör olarak başladı. Fabrikanın İstanbul’dan Ankara’ya taşıma ve kurulum projelerini yönetti. Sonrasında Üretim Geliştirme (Metot) bölümünde Kalıphane yöneticisi oldu. MAN Türkiye A.Ş.’de uluslararası projelerde görev aldı. Seyahat ve belediye otobüsleri modelinin (22 adet) üretime alınması projelerini yürüttü. Geliştirdiği özel Fikstür tasarım modeli ile takım maliyetlerinde %44 ve imalat süresine %100 kazanç sağlandı. (1994-2014)

2002 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat programını tamamladı.

Yalın Üretim (5S, Kaizen vb.) ve Maliyet Düşürme Teknikleri eğitimleri sonunda saha uygulamaları projeleri hayata geçirdi. MAN Türkiye AŞ. Üretim Sisteminin (MNPS) kurulumu, Yalın Üretim ve Teknikleri uygulamalarında aktif görev aldı. (2000-2014)

İş yaşamında Proje Yönetimi, Yalın Felsefe, Maliyet Düşürme Teknikleri, Liderlik ve Takım Çalışmaları vb. konularında 40’ın üzerinde eğitim ve uygulama sahibi, TOBB Üniversitesi mini MBA mezunudur.

Sanko Makina-Gaziantep fabrikasında Yalın Üretim ve Üretim geliştirme projesi Danışmanlığı yaptı. Aynı dönemde Gaziantep Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisansına devam etti. (2014-2015)

Yetkinlikler;

  1. Yalın metodolojisi ile üretim tesisi (yatırım, planlama ve devreye alma) kurulumu,
  2. Yatırım teşvik, analiz, değerlendirme, fizibilite ve teşvik işlemleri projeleri,
  3. Yalın ürün ve üretim geliştirme projeleri,
  4. Firma süreç analizi, durum tespiti, proje içerik ve yol planı ve raporlama çalışmaları,
  5. Endüstriyel tasarım, makine ve üretim ekipmanları (Kalıp, Fikstür vb.) tasarım ve imalatı,
  6. Robotik uygulama projeleri,
  7. Teknik yönetim danışmanlığı,
  8. İşletmelerde kurumsal dönüşüm, eğitimleri planlaması ve yönetilmesi,
  9. Proje ve kaynak yönetimi,
  10. ARGE ve ÜRGE (Tübitak, Kosgeb vb.) teşvik projeleri yazılımı, raporlaması ve takibi

 

 

E-BÜLTEN