İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Sevmek İster Misin?

Anasayfa  /   Blog  /   Sevmek İster Misin?

2014-03-27 0 Yorum

Sevmek İster Misin?

Sevgiyi Bulmak

Hayatın içinde  kendimizle başbaşa kaldığımızda  mutluluğumuz sevgi duygusunu içimizde hissettiğimiz anlardır aslında...

Peki sevmek-sevgi nedir? Doğuştan içimizde sevgi duygusuyla mı var oluruz yoksa sevgi de öğrenilen bir değer midir? İlk koçluk yaptığım dönemlerde bir koçim bana en büyük üzüntüsünün sevgi duygusunu içinde hissedemediği  olduğunu söylemişti. Çocuklarını bile sevemiyordu. Nasıl seveceğini de bilemiyordu? Bu yüzden kendini çaresiz hissediyordu. Evet mutluluğun özünün sevgiden geçtiğini o da içgüdüsel olarak fark etmişti.

Onunla ilk yaptığımız şey sevgiyi bulmak oldu. Çocukluğundan itibaren annesinin ona sevgi göstermediğini ve sevildiğini hiç hissetmediğinden bahsetti. Bu da benliğinde büyük bir travma yaratmıştı. Bundan dolayı kendini de sevmeyi beceremiyordu. 

İlk öğrendiği şey ise aynada gözlerinin içine bakıp "seni seviyorum" demeye çalışmak oldu. Bu en büyük adımdı. Bunu başardığında(ki oldukça zorlandı) ilk kez sevgiyi hissetti. Sonrasında küçük ve değerli anları yakalamaya çalıştı. Etrafına baktı ve dünyadaki güzellikleri fark etti. Bir çiçeğin güzelliğini, müziğin ruhunda doğurduğu o derin duyguları algıladı. Ve birgün çocuklarına sıkı sıkı sarılmayı başardı.

İşte o zaman gerçekten yaşamaya başladığını hissetti. İnsan olmanın esas amacının sevgiyi bulmak ve yaşamak olduğunu herkese ve kendine itiraf etti.

İşte sevgi bu kadar değerlidir. Onsuz hayat tek düze, basit, monoton ve sıkıcı olur. Mutluluğu, var olmanın değerini ancak sevdiğimizde ve sevildiğimizde anlayabiliriz.

Sevgiyi her yerde ve her anda bulabilmeniz dileğiyle...

Beğen
Bu sayfa 1 defa okundu.
1 defa beğenildi.

0 Yorum

Yorum Bırakın

Gönder
 

E-BÜLTEN