İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Yüksek Derecede Etkin İnsanların 7 Özelliği

Anasayfa  /   Blog  /   Yüksek Derecede Etkin İnsanların 7 Özelliği

2017-12-12 0 Yorum

Yüksek Derecede Etkin İnsanların 7 Özelliği

Neden bazı insanlar başarılı, tatmin dolu hayatlar yaşarken diğerleri hayatlarında bir anlam olmadan ve başarısızlık hissiyle yaşarlar?

 

BASİT: 1. Grup 7 anahtar alışkanlığı hayatlarına sokmuş ve ona göre bir yaşam stili oluşturmuş kişilerdir. Bu da onları hayatlarıyla, işleriyle veya etraflarındaki dünyayla mücadele ederken oldukça etkin ve güçlü kılar.

7 Anahtar Alışkanlık:

  1. Baltanızı bileyin: Ölümüne çalışmayın. Uzun süre etkin ve efektif iş yapabilmek için kendinizi belirli aralıklarda şarj etmeniz gerekmektedir. Bir kere de yetmez. Bunu sürekli kılmanız ve alışkanlık haline getirmelisiniz (tatiller, spor, aile ile bir arada geçirilen kaliteli zaman v.s.)

  1. Proaktif Olun: İnsan oğlunun etrafındaki dünyanın sunduklarını kullanmak gibi doğal bir ihtiyacı vardır. Bu yüzden bizim dışımızdaki olaylara ve durumlara reaksiyon göstermekle ve şikayetçi olmakla zaman harcamayın. Onun yerine hayatınızın sorumluluğunu elinize alın ve ona göre davranın. Çözümlere odaklanın.

  1. Zihninizde bir sonuçla işe başlayın: Elinizde o anda hangi iş varsa onunla uğraşıp amaçsızca çalışarak hayatınızı harcamayın. Gelecek için bir vizyonunuz olsun. Bunu gerçekleştirmek için tüm hamlelerinizi önceden hazırlayın.

  1. Önceliklerinizi belirleyin: Gelecekteki vizyonunuza sizi yakınlaştıracak ve bu anlamda önemli olan adımlara odaklanın. İşlerinizi ona göre önceliklendirin.

  1. Kazan kazan sistemini düşünün: Başkaları ile müzakere ederken pastanın en büyük dilimini almaya çalışmayın. Bunun yerine iki tarafı da tatmin edecek bir paylaşıma gidin. Yine de sizin için adil olacak payınızı alacaksınız. Bu süreçte güçlü pozitif ilişkiler geliştirebileceksiniz.

  1. Önce anlamayı sonra anlaşılmayı arayın: Biri bize bir problemle yaklaştığında hemen bir çözüm üretmek isteriz. Bu tamamen hatadır. İlk önce karşı tarafı anlamak için dinlemeye vakit ayırmalısınız. Sonra belki bazı tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Bu sizi yargılamaktan da uzaklaştırır.

  1. Sinerji oluşturun: Bir elin nesi var iki elin sesi var. Takımlarda sinerji oluşturmak için rehberlik yapın. Bu herhangi bir bireyin oluşturacağından çok daha ötesinde çözümler bulmanızı sağlayacaktır. Tek başınıza başarıyla ulaşmanızda zor olan hedeflere ulaşmanızı sağlayacak güçlü bir anahtardır.

Beğen
Bu sayfa defa okundu.
1 defa beğenildi.

0 Yorum

Yorum Bırakın

Gönder
 

E-BÜLTEN