İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Değerlendirme ve Gelişim Merkezleri

Anasayfa  /   Blog  /   Değerlendirme ve Gelişim Merkezleri

Değerlendirme ve Gelişim Merkezleri
2019-09-02 0 Yorum

Değerlendirme ve Gelişim Merkezleri

DEĞERLENDİRME VE GELİŞİM MERKEZLERİ

 

Değerlendirme merkezi katılımcıların hedef pozisyonun gerektirdiği yetkinlikler çerçevesinde uygunluğunun ve potansiyellerinin değerlendirilmesi amacıyla çeşitli simülasyon ve planlanan çalışmalarla ölçme sürecidir.

Gelişim Merkezi de Değerlendirme Merkezi uygulamaları ile benzeşmekle birlikte mevcut pozisyondaki yetkinliklerin ve gelişim sürecinin değerlendirildiği bir çalışmadır.

Değerlendirme ve Gelişim Merkezi çalışmalarında katılımcıların güçlü ve gelişime açık yönleri objektif bir biçimde bilimsel yöntemlerle değerlendirilir ve raporlanır. Hem kurumlara çalışma arkadaşları nezdinde hem de katılımcıların kendilerine de rehberlik etmeyi amaçlar.

Değerlendirme Merkezi içerisinde iş başında sergilediği davranışları ortaya çıkarmaya yönelik çeşitli bilimsel araçlar kullandığı için diğer ölçme araçlarından daha güvenilir sonuçlara ulaşılabilmektedir.

Özellikle yönetici kademleri seçimleri ya da gelişimlerinde potansiyelleri en doğru şekilde çok yönlü ve objektif olarak tespit edilebilmesi, doğru yönlendirmelerin yapılabilmesi ve kişiye özel gelişim planlarının hazırlanarak hayata geçirilmesi çok önemlidir.

Yine kurumların Değerlendirme ve Gelişim Merkezi çalışmaları ile seçme, yerleştirme, kariyer yönetimleri, performans yönetimi ile eğitim ve gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi sürecine olan katkısı da çok değerlidir.

 

 

Serap Haznedaroğlu

Beğen
Bu sayfa defa okundu.
0 defa beğenildi.

0 Yorum

Yorum Bırakın

Gönder
 

E-BÜLTEN