İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Ben Sevmeyi Bilmiyorum

Anasayfa  /   Blog  /   Ben Sevmeyi Bilmiyorum

2014-12-04 0 Yorum

Ben Sevmeyi Bilmiyorum

Beni en çok etkileyen danışanlarımdan biri idi sevmeyi bilmeyen kadın. Hepimiz sevgiyi doğuştan bildiğimizi zannederiz ancak öyle olmadığını O’nunla karşılaştığımda anladım. Neden olarak da annesinin ona hiç sevgi göstermemesinden kaynaklandığını söyledi. O’da çocuklarını sevmesini beceremiyordu. Onları okşarken içinde hiç bir duygu hissedemiyordu. Bunları söylerken hem suçluluk hissediyor hem de çok derinlerdeki üzüntüden ağlıyordu.

İlk önce sevgi duygusunu araştırdık . Bunun nasıl bir duygu olduğunu keşfetti. Güzel bir çiçek, güneşin parıldaması, yağmur yağarken toprağın kokusu, küçük bir yavru köpeğin masum bakışları... Sevgi kırıntılarını bunlarda buldu. Sonra ilk kez aynada kendini keşfetti. Ona bakan kadını okşadı ve o kadına “seni seviyorum” demeyi becerdi. Ancak bunu yapabilmesi haftalarını aldı. Yapabildiğinde de bir hafta ağladı. Bugüne kadar kendini hiç sevmediği fark etti.

Bu onda büyük bir değişim yarattı. Sevgiyi keşfetmek dünyaya bakışını değiştirdi. İçsel olarak bir hoşgörü geliştirdi. Hırsla dolu olduğu ve hiç sevmediği annesini affetmeyi başardı.

Sıra çocuklarına gelmişti. İlk önce onlara dokunmayı öğrendi. Dokunmanın ne büyük bir titreşim ve sevgi akışı olduğunu anladı. Sıra onlara sarılmaya gelmişti. Bu onun için büyük bir sınavdı. Kararlı olduğu ve bu adımı atacağını söylediği gün onlara sarılmakla kalmadı onlara “seni seviyorum” demeyi de başardı.

Bundan sonra ne mi oldu? Bir çok hayat değişti. Sevginin büyülü gücü ilk önce en yakınlarından başlayarak katlanarak hızla genişleyen dalgalarla evrene yayıldı.

Bundan şunu öğrendim. Sevgi her zaman öğrenilebilir. Yeter ki bunu isteyelim ve farkında olalım... O zaman dünya bambaşka bir yer olacak. 

İnci Tokatlıoğlu

Profesyonel koç

Beğen
Bu sayfa 1 defa okundu.
1 defa beğenildi.

0 Yorum

Yorum Bırakın

Gönder
 

E-BÜLTEN