İletişim
Kurumsal Koçluk Eğitim Danışmanlık

Yaşamda Yolculuk

Anasayfa  /   Blog  /   Yaşamda Yolculuk

2014-03-27 0 Yorum

Yaşamda Yolculuk

Kendini Ara

Hayatımız o kadar hızlı geçiyor ki bunu ancak çocuklarınız olduğunda hatta okula başladıkları zaman daha iyi anlıyorsunuz. Sonra devamlı bir koşuşturmaca başlıyor. Onların sınavları, başarıları, kursları, yemekleri, seyahatleri arasında hayatımız da su gibi geçiyor. Ya çocuğumuz yoksa bu seferde iş hayatımız bizi kıskaca alıyor. Hep daha ileri gidelim. Yöneticimizin gözüne girelim. Bu arada daha iyi maaş almaya çalışayım. İşte günler geçiyor. 

Sonra dönüp de baktığınız da ben ne yaptım. Ne değer kattım. Kendimi nasıl geliştirdim diye çoğunlukla şaşırıp kalıyoruz. İşte arada bir hayatımıza  ara vermeliyiz.

Dur ve kendine bak. Benim değerlerim nedir? Huzur, mutluluk, adalet, sevgi, para, sağlık v.s. hangisi...

Biliyor musunuz yapılan çalışmalara göre eğer değerlerinizi yaşayamazsanız mutsuz kalıyorsunuz. Hep hayatınızda bir eksiklik hissediyorsunuz. Eğer değeriniz aile ise ve çalıştığınız yer çok kurumsal ve herkesin başarı odaklı olduğu, rekabetin bol olduğu bir işse yandınız. Evet bol para alsanızda, ara ara yaptığınız iş dolayısıyla ödüllendirilseniz de o aile sıcaklığını bulamadığınız için oralardan kaçmak istiyorsunuz. Sonra insanlar size "sen de ne doymak bilmezmiş adamsın ya" diyebiliyorlar.

İşte biz neredeyiz? İsteklerimiz, taa içimizdeki derinlerdeki arzularımız nedir? Bu dünyaya geldik ama buradan göçtüğümüzde mezar taşına ne yazılmasını isterdiniz ? Geride kalanlar sizi nasıl ansın? Zor ama düşünülmesi gereken sorular değil mi?

Beğen
Bu sayfa 1 defa okundu.
1 defa beğenildi.

0 Yorum

Yorum Bırakın

Gönder
 

E-BÜLTEN